”Hantit – alkuperäiskansojen ystävämme” -näyttely 16.−31.5.

”Hantit – alkuperäiskansojen ystävämme” -näyttely 16.−31.5.

Virossa asuvan unkarilaisen elokuvantekijän ja Suomalais-ugrilaisen elokuvasäätiön toiminnanjohtaja Edina Csüllögin näyttely ”Hantit – alkuperäiskansojen ystävämme” -näyttely on esillä Kuhmo-talolla 16.−31.5.

Suomalais-ugrilainen elokuvasäätiö (Finno-Ugric Film Foundation) järjesti kesällä 2018 ja 2019 syvällä Siperian metsässä Metsäelokuvakoulun (Forest Film School) nuorille hanteille. Virolaisten, unkarilaisten ja suomalaisten taiteilijoiden johdolla hantinuoret tekivät elokuvia omalla äidinkielellään, mikä on tärkeä osa mitä tahansa elävää kulttuuria, ja se on myös loistava tilaisuus jakaa omaa maailmankuvaansa muiden kanssa.

”Hantit – alkuperäiskansojen ystävämme” -näyttely perustuu Metsäelokuvakoulussa Hanti-Mansian alueella tallennettuun materiaaliin. Näyttelyssä on esillä leireillä valmistuneita valokuvia sekä niille osallistuneiden hantinuorten tekemiä ensimmäisiä lyhytelokuvaharjoituksia. Näyttelyssä pääsee astumaan myös sisään perinteiseen hantien kotatelttaan.

Suomalais-ugrilaisille nuorille tarkoitettu elokuvakoulu sai alkunsa Suomalais-ugrilaisesta elokuvafestivaalista (Finno-Ugric Film Festival), jonka toiminnan aloitti vuonna 2014 Suomalais-ugrilaisen elokuvasäätiön perustaja, Edina Csüllög. Hän toimii myös ”Hantit – alkuperäiskansojen ystävämme -näyttelyn kuraattorina. Elokuvaleirejä on järjestetty vuodesta 2015 lähtien useilla suomalais-ugrilaisilla alueilla.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Kuhmo-talolle 16.5.2023 klo 18! Näyttely on avoinna Kuhmo-talon aukioloaikoina 31.5. saakka.

Järjestäjänä toimii Runolaulu-Akatemia. Näyttely toteutuu yhteistyössä Suomalais-ugrilaisen elokuvasäätiön kanssa.

Näyttelyn kotisivut: https://fuff.ee/Our-Indigenous-Friends

Ajankohtaista Kuhmon suomalais-ugrilaisen
kulttuuri­pääkaupunki­vuoden tapahtumissa